Privacy – Apotheek Medisch Centrum Schiebroek – info@apotheekmcs.nl

Privacy

Voor ieders privacy verzoeken wij u achter de verlichte lijnen van de balie te wachten op uw beurt. In de apotheek is het mogelijk privacygevoelige gesprekken te voeren in een aparte ruimte.

Patiëntendossier

Om u goede zorg te kunnen verlenen, houden wij een dossier voor u bij. Hierin worden uw medicatie en de afspraken die we met u en uw arts maken vastgelegd. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw gegevens om. In onze volledige privacyverklaring leggen wij u graag uit welke informatie wij over u bijhouden en hoe wij die gebruiken in onze zorgverlening. Ook informeren wij u graag over uw rechten, zoals het recht op inzage van uw dossier.

Een deel van uw gegevens wordt gedeeld met uw zorgverzekeraar. Dit is nodig om te kunnen vaststellen of u een vergoeding krijgt.

Landelijke uitwisseling van medische gegevens verloopt via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Dit mag alleen met uw toestemming. Andere zorgverleners kunnen dan, wanneer dat noodzakelijk is, inzien welke medicijnen u gebruikt en welke medicijnen u niet kunt gebruiken vanwege bijvoorbeeld een allergie. Toestemming geeft u in de apotheek of via www.volgjezorg.nl

Medicijnen ophalen

Vanwege uw privacy overhandigen wij uw medicijnen en medicijngegevens alleen aan uzelf of uw wettelijk vertegenwoordiger. Wilt u medicatie laten ophalen door iemand anders? Regel dan vooraf toestemming! U kunt iemand machtigen door dit formulier bij ons in te leveren.

Oude medicijnen

Als u medicijnen die u niet meer gebruikt terugbrengt naar de apotheek, ruimen wij ze milieuvriendelijk op. Voor uw privacy is het belangrijk dat uw persoonsgegevens dan niet meer zichtbaar zijn. Het makkelijkst is om alleen de strips in te leveren. Zitten de tabletten in een pot? Lever dan de pot in en verwijder het etiket van de pot. Materiaal dat in contact is geweest met bloed of andere lichaamsvloeistoffen (zoals naalden, spuitjes en lancetten), nemen wij alleen goed verpakt aan. U kunt hiervoor speciale containers bij ons krijgen.